Bezetting eind 1961 - 1964:
Kees Steenbergen (sologitaar)
Anton (Anthony) Krijnen (slaggitaar/accordeon)
Bertus (Barry) van Heijst (basgitaar)
Caesar Post (drums)
Frans Verhaaren (zang)
2e bezetting 1964-1965:
Kees Steenbergen (sologitaar) naar conservatorium
Anton (Anthony) Krijnen (slaggitaar)
Bertus (Barry) van Heijst (basgitaar)
Jan de l'Or (drums) ex- The Electro Strings (Den Bosch)
Ad Wijgergangs (orgel)
Jan van Helvoirt (zang/gitaar) ex- The Playing Rockets; naar The Oo's
3e bezetting 1965-1966:
Frits van Bremen (sologitaar)
Anton (Anthony) Krijnen (slaggitaar) naar The Flying Rockers (Den Bosch)
Bertus (Barry) van Heijst (basgitaar)
Jan de l'Or (drums) naar The Flying Rockers (Den Bosch)
Ad Wijgergangs (orgel) naar Silvio Sextet
Cees Montens (zang) ex- The Shakin' Arrows
Het trio bestaande uit Kees Steenbergen en Anton Krijnen op gitaar en Caesar Post op drums speelde voor het eerst samen tijdens een St. Nicolaasfeestje op de R.K. ULO in Kaatsheuvel in december 1960.
Een jaar later was het trio uitgebreid met Bertus van Heijst op gitaar en zanger Frans Verhaaren en speelden ze wederom met succes op een schoolfeestje. Ze besloten nu serieus verder te gaan als Anthony & his Skylarks o.l.v. Anton Krijnen en kregen een aanbod om in de Gildenbond in Kaatsheuvel op te treden.
Een jaar later hadden ze 75 optredens/speelavonden op hun naam staan, waaronder een 45-tal balavonden (Kaatsheuvel, Waspik, Vlijmen, Nieuwkuik, Haarsteeg enz.), 15 songfestivals/ talentenjachten (o.a. Loon op Zand, Kaatsheuvel en Heeswijk) en 15 shows/matinées. (bron: De Echo van het Zuiden)
Medio 1964 vonden er personeelswisselingen plaats. Organist Ad Wijgergangs kwam de groep versterken en de de vertrekkende drummer Caesar Post en zanger Frans Verhaaren werden resp. opgevolgd door Jan de l'Or (ex- The Electro Strings uit Den Bosch) en Jan van Helvoirt ( ex- The Playing Rockets uit Waalwijk).
De band was ondertussen in zee gegaan met Ben Essing (Internationaal Organisatiebureau uit Alkmaar).
In 1964 kregen ze een aanbieding om een plaat op te nemen voor CNR. De opname van de instrumentale single "Lady of Spain" / "Ich Bin So Gern Bei Dir" vond plaats op 15 september 1964 in de studio in het Bavo Huis te Amsterdam. De opnameleiding en produktie was in handen van Addy Kleijngeld (o.a. ontdekker van Heintje). De plaat werd eind 1964 uitgebracht in Nederland (CNR) en België (Discostar). Het waren beide perfect in het gehoor liggende instrumentals.
Begin 1965 volgde een uitnodiging voor het AVRO teenager TV programma "Combo" van producer Gerrit den Braber en presentator Jos Brink. Op 1 maart 1965 verschenen ze in de studio met o.a. The Cousins , Peter en zijn Rockets en Siv Malmkvist. Voor het dansende publiek speelden ze live "Lady of Spain" en "Caravan" (waarin drummer Jan de l'Or een paar flinke solo's weggaf). De uitzending zelf was op 10 april 1965.
In de loop van 1965 werd Frits van Bremen de nieuwe sologitarist. Zanger Jan van Helvoirt was naar The Oo's vertrokken waar hij weer samen speelde met Cees van de Leur (ex- The Black Devils). Eerder waren ze groepsleden van Johnny & his Electro Boys en The Playing Rockets. In de periode 1974-1977 speelden ze weer in de herboren Playing Rockets. Kees Steenbergen verdween uit de groep vanwege zijn studie aan het conservatorium in Utrecht. Daarna was hij docent gitaar en contrabas aan de muziekschool in Dongen. Hij maakte deel uit van diverse muziekgezelschappen, zoals het trio Van Alles, het duo Sweet Nothing en de Powerswing Bigband.
Anton Krijnen en Jan de l'Or gingen na het opheffen van The Skylarks in 1966 bij The Flying Rockers in Den Bosch spelen. Anton Krijnen zat daarna o.a. nog bij The Mark 5 uit Breda.
Discografie:
1964 CNR UH9736 Lady Of Spain / Ich Bin So Gern Bei Dir
1965 DISCOSTAR 1108 Lady Of Spain / Ich Bin So Gern Bei Dir (België)
1977 LP SHADOW MM DL002 - 16 GREAT INSTRUMENTALS VOL.2 (Belgische bootleg)
Lady Of Spain / Ich Bin So Gern Bei Dir
1993 CD RARITY C1912473 - ROCK & ROLL FROM HOLLAND Vol.3 INSTRUMENTAL
Lady Of Spain / Ich Bin So Gern Bei Dir (geen studiobanden gebruikt)
1998 CD SAM SAM CDHL 06067 - DE ROCK & ROLL METHODE vol.17
Lady Of Spain (geen studioband gebruikt)
1998 CD SAM SAM CDHL 06070 - DE ROCK & ROLL METHODE vol. 20
Ich Bin So Gern Bei Dir (geen studioband gebruikt)
LADY OF SPAIN (1931)
Music: Tolchard Evans
Lyrics: Erell Reaves (= Robert Hargreaves and Stanley Damerell)
Lady of Spain werd in 1930 in Engeland speciaal geschreven voor big bands. Vrijwel zeker is de song gebaseerd op een oude Spaanse volksmelodie en werd door Tolchard Evans bewerkt tot een soort Spaanse paso doble of fox-trot. In Engeland zelf had zanger Al Bowlly er in 1931 een groot succes mee. Amerikaanse accordeonisten zoals Lawrence Welk en Dick Contino pikten het nummer op en in de vijftiger jaren werd het een accordeon klassieker in Amerika
Les Paul scoorde in 1952 een hit met zijn pittige gitaarinstrumental van Lady of Spain. In 1968 maakte hij een heropname in stereo. De uitvoering van The Ventures uit 1961 is eveneens een juweeltje en behoorde jarenlang tot de meest zeldzame nummers van de groep. Lady of Spain werd alleen als b-kant voor hun single Blue Moon in Amerika uitgebracht en verscheen in de 60-er jaren nooit op een van hun LP's.
Lady of Spain werd slechts sporadisch door gitaargroepen opgenomen, en de versies die er werden opgenomen, zijn gelukkig ook nog eens totaal verschillend. In Nederland waren het The Black Arrows in 1963 en Anthony & his Skylarks in 1964, die nLady of Spain in hun eigen stijl bewerkten. In Denemarken was het de debuutsingle van The Rocking Ghosts, maar al eerder was er daar een demo bandopname gemaakt door Danny & The Royal Strings. De Spaanse gitaargroep Los Agaros liet op Dama de Espana in 1964 horen hoe je zo'n nummer in de Spaanse stijl moest spelen. Vocaal werd Lady of Spain nauwelijks nog uitgevoerd, des te interessanter is de opname van de Deense beatband The Donkeys uit 1967.
ICH WÄR' SO GERN BEI DIR (1956)
Music: Heinz Gietz
Lyrics: Kurt Feltz
Het zeer bekende Duitse schlager componisten duo Heinz Gietz en Kurt Feltz schreven "Ich Wär' So Gern Bei Dir" in 1956 voor Caterina Valente en haar broer Silvo Francesco. Het werd uitgebracht onder de naam Club Italia op het Polydor label en kwam dat jaar hoog op de Duitse hitparade terecht.
Anthony & his Skylarks bewerkten het in 1964 als instrumental voor hun single. De titel werd (bewust of onbewust?) gewijzigd in "Ich Bin So Gern Bei Dir" en de naam van Kurt Feltz stond verkeerd gespeld op het label als C. Seltz (!)